U.V.O. Groep

Het Gronings familiebedrijf U.V.O. Vervoer is gevestigd in Uithuizermeeden. Dit jaar viert U.V.O. het 100-jarige bestaan en in die tijd hebben vele mensen gebruik gemaakt van de vervoersdiensten van dit bedrijf.

In gesprek

Wij spraken met Vincent Medendorp, die samen met zijn vrouw Anita de directie vormt van U.V.O. Vervoer. Vincent vertelt over het bedrijf en hoe onze software bijdraagt aan hun mobiliteitsoplossing.

"Tweeëndertig jaar geleden ben ik als taxi- en touringcarchauffeur in dienst gekomen bij U.V.O Vervoer. Daarnaast heb ik de planning gedaan op de transportafdeling en ben ik vanuit daar doorgegroeid naar coördinator van de vervoerscentrale. Mijn schoonouders vormden voorheen de directie U.V.O. Vervoer, 8 jaar geleden hebben mijn vrouw Anita en ik het stokje overgenomen.

De complete oplossing

In het verleden is U.V.O. ook actief geweest in de transportsector. Dat begon met koerierswerk en groeide uiteindelijk uit tot vervoer in de hele Benelux. Met dit onderdeel van de organisatie zijn we gestopt en de focus ligt nu volledig op het personenvervoer.

Ons voorgaande softwarepakket hebben we altijd naar tevredenheid gebruikt, maar op een bepaald moment ontstond ook de behoefte aan een goed werktijdregistratiesysteem voor onze medewerkers. Door ons collega-taxibedrijf Taxi Nuis werden wij toen al geattendeerd op Workforce. Vanwege de groei van onze vervoerspakketten en de toch wat moeizamer verlopende samenwerking met de toenmalige softwareleverancier zijn wij ons gaan heroriënteren en zo kwamen wij op de Taxi Expo in contact met (toen nog) Korton Software. Na een aantal gesprekken kwamen wij tot de conclusie dat Beedr met de softwareapplicaties WinTax, Regie en Workforce ons dé ideale one-stop shopping oplossing kon bieden.

Het begin

Eind 2020 hebben we in eerste instantie de focus gelegd op
WinTax en dit met elkaar in een relatief korte implementatietijd opgezet. De korte implementatietijd zorgt ervoor dat er op administratief gebied wel nog e.e.a. ingeregeld moet worden. Marc (consultant bij Beedr) ondersteunt ons daar momenteel mee. Deze ondersteuning gebruiken we voornamelijk bij WinTax. Inmiddels is de Regie-omgeving ook operationeel en deze is begin dit jaar ook uitgebreid met een koppeling met Taxi Nuis voor het leerlingenvervoer binnen onze regio. De hele inrichting van deze koppeling is perfect verzorgd door consultants Marc en Brain.

De voordelen

Doordat de afgelopen jaren de prioriteit bij andere zaken heeft gelegen, heeft de implementatie van Workforce wat langer op zich laten wachten. Sowieso ligt bij ons te allen tijde de prioriteit bij de "wielen op de weg", maar inmiddels zijn wij samen met Workforce consultant Niels van Beedr druk bezig om ook Workforce in onze organisatie te integreren.

De implementatie van WinTax en Regie heeft inmiddels grote voordelen opgeleverd. Met name aan de administratieve kant werkt het nu met beide applicaties veel efficiënter. Vanuit Regie versturen we nu bijvoorbeeld met 1 druk op de knop de facturen. Dat scheelt een hoop tijd. Ons oude systeem, waarbij we o.a. werkten met Excel, was daarnaast ook een stuk bewerkelijker. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar de tijd die we met WinTax en Regie besparen, besteden we nu aan dat wat echt belangrijk is, de optimale begeleiding van het vervoer van onze klanten.

De samenwerking

Ik hou van de langdurige en nauwe samenwerking die we met elkaar hebben. Het is bijna familiair en dat bevalt me zeker. Wie ik ook spreek binnen Beedr, ze kennen je. Het contact is zakelijk, maar prettig. Dat merk je ook als Marc bij ons komt. Hij heeft de sleutel van het pand en als hij langskomt voor een consultancy bezoek dan gaat hij gewoon in mijn kantoor zitten. Hij wacht niet tot wij er zijn, maar begint gewoon. Dat is gewoon mooi.”

Nieuwsgierig?

Oplossingen
Oplossingen
Van een overzichtelijk rittenpakket tot een volledig en eenvoudig te beheren mobiliteitsplatform of roosterapplicatie.
Bekijk onze oplossingen
Cases
Cases
Benieuwd hoe onze toekomstige samenwerking kan verlopen? Neem een kijkje bij onze cases.
Bekijk onze cases
Branches
Branches
Voor elke sector de juiste oplossing.
Bekijk onze branches

Beedr.
Alles op de rit.