Eric

14-7-2023

Sinds 1 maart 2022 werkt Eric Eldering bij Beedr. Hij vervult hier de rol van consultant. Een rol die een hoop uitdaging met zich meebrengt…maar wel een enorm leuke uitdaging.

Wie ben ik?

Ik ben Eric Eldering, 55 jaar en getrouwd. Ik heb 2 kinderen, een zoon van 19 en een dochter van 22 jaar. Ik breng graag tijd door met m’n gezin, hoewel de kinderen steeds meer hun eigen weg gaan. We beginnen empty nesters te worden. Ik heb daar geen moeite mee, ik vind het gezellig om met m’n vrouw er op uit te gaan. Ik kan enorm genieten van het bezoeken van stadjes, maken van wandelingen door de duinen of de Veluwe en dan eindigen op een terrasje.

Thuis klus en kook ik graag. Ik hou van lekker eten en mooie dranken, met name single malt whisky en craft beer, waarbij de kwaliteit altijd belangrijker is dan de kwantiteit. Om alles wel in balans te houden wandel ik veel en ben ik daarnaast regelmatig in de sportschool te vinden.

Van marketing naar consultancy
Na mijn diensttijd ben ik terechtgekomen bij Kenwood HI-FI. Hier heb ik 17 jaar gewerkt. Vanuit een binnendienst functie ben ik de marketing in gerold. Hier heb ik de marketing voor Nederland gedaan en vervolgens de Europese marketing. In 2007 heb ik de overstap gemaakt naar een marketing managementfunctie bij een Mercedes-Benz dealer. Door omstandigheden ben ik in die periode ook een aantal jaar verantwoordelijk geweest voor het ICT-beheer van dat bedrijf. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan van diverse ICT-werkzaamheden, maar ook in het geven van trainingen. Een erg leuke ervaring. Toen ik wegging bij Mercedes ben ik dan ook op zoek gegaan naar een consultancy functie waar deze combinatie in zit.

Zodoende ben ik hier bij Beedr terecht gekomen. Ik ben hier in het diepe gesprongen van een marketingfunctie naar een veel technischer, IT-gerelateerde functie met daarbij consultancy werkzaamheden. Die combinatie, de techniek en de gesprekken met klanten, vind ik nog steeds het leukste om te doen.
Trio Triathlon Zevenbergen 2023

WinTax en klantbezoeken
Binnen Beedr werk ik nu anderhalf jaar met WinTax en ik heb het gevoel dat ik deze applicatie steeds beter leer kennen. Het is een enorm uitgebreid programma, veel uitgebreider dan je zou verwachten. Het is knap hoeveel functionaliteit en flexibiliteit er in de applicatie zit. Je kunt het eigenlijk voor elke klant tailor-made inrichten. Dit maakt het flexibel en klantgericht, maar op inrichtingsniveau ook complex. Het is enorm leuk om mee te werken, maar vaak ook een uitdaging om een oplossing te vinden voor de problemen. Dit komt ook omdat ik niet een puur technische IT-achtergrond heb. Dat maakt het soms lastig om te doorgronden waar de oplossingen te vinden zijn.

Al heel snel ben ik, eerst samen met collega Marc van Dam en later zelfstandig, op klantbezoek gegaan en dit vind ik nog steeds één van de leukste aspecten van dit werk. Het meedenken met de klant, samen brainstormen over een oplossing en trachten vanuit een ander perspectief een oplossing te vinden voor de vraagstukken waar de klant mee komt, het zijn precies de redenen waarom ik tot op de dag van vandaag blij ben met de overstap die ik gemaakt heb.

Beedr als organisatie
Ik ervaar Beedr als een informele, platte en open organisatie. Er is nauwelijks sprake van hiërarchie. Natuurlijk heb je verschillende rollen met verschillende bevoegdheden. Maar de benaderbaarheid van iedereen is geweldig. Iedereen is bereid elkaar te helpen of het nou om technische, commerciële of strategische vraagstukken gaat. Het is een enorm prettige organisatie om bij te werken. Lekker down to earth, er zijn geen onderhuidse spanningen. Het is met afstand de meest prettige werkgever waar ik bij gewerkt heb.
Teambuilding Feestcommissie

Lid van de Feestcommissie
Ik wil niet alleen maar sec met m’n werk bezig zijn, maar juist daarom heen ook dingen doen. Zo ben ik lid van de Feestcommissie en heb ik recentelijk meegedaan aan de Trio Triathlon in Zevenbergen.

Dat ik lid ben van de feestcommissie heeft natuurlijk ook te maken met mijn vorige marketingfuncties. Daar was ik regelmatig bezig met het organiseren evenementen. Binnen Beedr neem ik dat stukje ervaring mee. En ik vind het leuk om te doen. Daarnaast vind ik het belangrijk om een aanvullende bijdrage te bieden aan het geheel.

De Trio Triathlon was een hele heftige ervaring. Ik had mij redelijk goed voorbereid op het hardlopen. Ik was alleen niet voorbereid op de hitte die dag (30 ◦C). Binnen anderhalve ronde had ik het gevoel dat ik al 20 km gerend had. Met, en mede dankzij, mijn collega’s en teamgenoten Mark en Kevin heb ik puffend en zwetend de finish gehaald. De support van alle collega’s en het met elkaar neerzetten van zo’n prestatie, dat vond ik wel echt een fantastische ervaring en ondanks dat het zwaar was, was het echt een topdag. In die periode keek ik toevallig naar het tv-programma ‘Kamp van Koningsbrugge’. De instructeurs in dit programma zijn heel goed in het motiveren. Ze weten je duidelijk te maken dat het stemmetje, die zegt dat je het zwaar hebt, in je hoofd zit en dat het niet iets fysieks is. Dat je fysiek tot veel meer toe in staat bent dan dat je zelf denkt. Dit heeft me tijdens de voorbereiding op - en tijdens de dag zelf enorm geholpen.

De toekomst
In de toekomst zal ik nog veel meer zelfstandig m’n taken vervullen en eigen klanten bezoeken. Met het toenemen van mijn kennis en ervaring kan ik mij ook gaan bezighouden met complexere vraagstukken en nieuwe technieken. Zo ben ik momenteel bezig met de integratie van een nieuwe techniek voor telefonie-ondersteuning voor WinTax en Regie. In eerste instantie kan de complexiteit van de diverse platformen waarmee je verbindt overweldigend lijken, maar door samen met collega's stap-voor-stap het probleem te analyseren, kom je uiteindelijk tot oplossingen. Dat geeft mij enorm veel energie. Verder kijk ik erg uit naar de richting die we uitgaan met ons Connect platform. Waar we al onze applicaties, en dus ook WinTax, bij elkaar brengen in één platform. Leuk om daarbij betrokken te zijn.

Beedr.
Alles op de rit.